Odkiaľ prišla inšpirácia? Vychádzate z vlastnej skúsenosti, alebo je príbeh len fikcia?
Inšpiráciou je každodenný život, nie môj, ale bežný život okolo mňa. Samozrejme, nie je možné sa od svojich skúseností úplne odosobniť, každá kniha obsahuje aj kúsok zo mňa, ale moje diela sú fikciou. Nikto konkrétny sa v nich nenájde, konkrétne sú skôr situácie, o ktorých som počula či niekde ich zachytila a zaujali ma natoľko, že by som ich chcela spracovať.

Stotožňujete sa s hlavnou hrdinkou, alebo vy by ste sa na jej mieste rozhodovala inak?
Občas áno, občas nie. V oboch knihách som vytvorila postavy, ktoré sú mi blízke a dalo by sa povedať, že máme spoločné niektoré vlastnosti. Boli však aj postavy, ktoré som si neobľúbila ani zďaleka a v istých momentoch mi dokonca liezli na nervy. To bol ale cieľ – vytvoriť osobnosti, ktoré v čitateľoch vyvolajú emócie, či už dobré, alebo zlé. Pretože po dočítaní knihy si každý zapamätá najmä pocity, ktoré v ňom príbeh zanechal. Pri písaní neuvažujem nad tým, či sa postava rozhodla z môjho pohľadu správne alebo nie, pri písaní si každá z nich žije svojim životom a často sa mi stáva, že sama neviem, čo sa stane o pár strán ďalej. Námet síce mám, ale nie vždy sa ho moje hrdinky držia.

Kto je váš spisovateľský vzor?
Toto je veľmi ťažká otázka, keďže odmalička čítam veľké množstvo kníh a obľúbených autorov mám celú kopu. Keď sa ale zamyslím nad spisovateľským vzorom, v hlave mi automaticky vyskočilo jedno meno – Stephen King. Paradoxne autor, ktorého tvorba je tej mojej na míle vzdialená, ale žiadnu jeho novinku už roky nevynechávam. Fascinuje ma, akú obrovskú fantáziu musí mať, keď dokáže napísať také množstvo diel a každé z nich je originálom. Osud mu tiež nadelil rôzne životné skúšky a aj napriek tomu tvorí neustále. To sa mi zdá obdivuhodné.

Aká kniha je vaša najobľúbenejšia, ku ktorej sa opakovane vraciate?
Takých je veľa, keďže obľubujem takmer každý žáner. Mám rada staršie klasiky ako Motýľ, všetko od Arthura Haileyho, Lekárov od Segala alebo Šance od Jackie Collinsovej a čokoľvek od spomínaného Kinga. Z novších to sú takmer všetky severské detektívky, ale veľmi rada si prečítam aj tvorbu slovenských autorov, pretože je dôležité podporovať aj našu tvorbu a na Slovensku máme veľa skvelých talentov.

V práci sa venujete celkom inej oblasti, pracujete v zdravotníctve, čo musí byť určite vyčerpávajúce. Kedy píšete?
Občas je vyčerpávajúca ani nie oblasť, v ktorej pracujem, ale práve to, že mám tvorivú prácu, kde je kreatívne myslenie na dennom poriadku. Písaniu sa preto venujem väčšinou počas víkendov, keď mám vyčistenú hlavu a nápady prichádzajú samy od seba. Vtedy viem, že je ten správny čas, keďže do písania románov, rovnako ako do inej tvorivej činnosti, sa nedá donútiť, to by čitatelia cítili.

Môžeme sa tešiť na ďalšiu knihu, máte už niečo rozpísané?
V písaní som sa našla a kým budem mať čitateľov, tak písať neprestanem ��. Momentálne tvorím námet na tretiu knihu, vytváram hlavné postavy, takže už sa každým dňom pustím do písania. Jednu knihu mám už dlhšie rozpísanú, ale ide v nej o náročné témy a zvolila som trocha inú kompozíciu, ako je u mňa bežné, takže na nej budem pracovať asi dlhšie.

Aké je vaše životné krédo?
,,Buď sám sebou. Osobnosti ostatných sú už obsadené."
Oscar Wilde