Po niekoľkomesačnej prestávke prichádza na knižný trh nová kniha z edície Evitovky od vydavateľstva Mafra Slovakia.

Nikdy nebudem piť slaný čaj je autorským počinom známej Moniky Macháčkovej. Od 29. januára je v predpredaji aj s jej podpisom na e-shope www.evitovky.sk, oficiálny dátum vydania je 12. február 2021. Kniha bude – rovnako ako ostatné z portfólia vydavateľstva – dostupná vo všetkých dobrých internetových a kamenných kníhkupectvách.

Hlavným motívom je príbehom Karolíny, dedinského dievčaťa, ktoré spolu s matkou a sestrou čelí zničenému detstvu. Kvôli otcovi, despotickému šialencovi. Bude mať po nešťastných mladých rokoch pokazený aj zvyšok života? S čím sa bude vedieť vysporiadať? A čo preklenúť nedokáže? Dá sa to vôbec? Otázok je veľa. Ide o silný príbeh so silným koncom. Editorkou románu je Evita Twardzik.

Kniha je v poradí 16. z edície evitoviek pod záštitou vydavateľského domu Mafra Slovakia. Ten počas ostatných mesiacov na trh uviedol aj výpravnú obrazovú knihu Čarovné Slovensko, obľúbený Balans diár pre šťastný rok či pilotnú publikáciu edície Osudovky – Sny sa plnia s Mirom Jarošom.

Kto je Monika Macháčková

Autorkou poslednej menovanej knihy je takisto Monika Macháčková (1968). Novinárka a autorka kníh v slobodnom povolaní, knihomoľka a zberateľka starého porcelánu, milovníčka kvetov, hudby, levandule a predovšetkým vymýšľania príbehov. Mnohé majú skutočné črty, sú vyskladané z reálnych zážitkov, niektoré sú, naopak, výsledkom jej fantazírovania.

Nikdy nebudem piť slaný čaj je Macháčkovej v poradí desiaty román primárne pre ženské publikum. Je aj autorkou viacerých publicistických kníh. Žije a tvorí na striedačku v Senci a Čičmanoch.

O vydavateľstve

MAFRA Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992. Je druhým najsilnejším vydavateľstvom na Slovensku, Vydáva viac ako 50 printových titulov, prevádzkuje 14 webových portálov, internetovú televíziu či eventové oddelenie a call centrum a má aj knižnú divíziu, ktorú plánuje aktívne posilňovať.